Community Guidelines

Ourtime riktlinjer

Ourtime är en tjänst för singlar som söker seriösa personer som är redo för en riktig relation.

Vi vill att du ska ha det trevligt och få en bra dejtingupplevelse. För att det ska bli så ber vi alla användare att ta ansvar för hur de uppför sig här och hur de interagerar med övriga medlemmar.

Den gyllene regeln

Det som är viktigast att komma ihåg när du är på vår webbplats/app är detta:

Om du inte skulle säga, göra eller visa något för en dejt i verkliga livet, säg, gör eller visa det inte här.

Så innan du skickar ett meddelande, ställer en fråga eller laddar upp en bild, fråga dig själv om du skulle göra detsamma om ni träffades i verkliga livet. Om du inte skulle göra det, är det antagligen ingen god idé att göra det på nätet.

Fyra grundregler för hur man uppför sig på nätet

Vi har fyra regler som vi vill att du ska följa när du är med i vårt webbforum.

Var vänlig
Var respektfull
Var trygg
Var äkta

Kolla in tipsen för hur du ska agera.

Att vara vänlig

Behandla alltid de kontakter som du interagerar med på Ourtime på samma sätt som du själv skulle vilja bli behandlad.

Var inte ohövlig. Var inte elak. Du får inte mobba, skrämma, förtala, trakassera eller förfölja andra medlemmar. Om någon säger sig vara ointresserad, lämna honom/henne i fred. Om någon blockerar dig, försök inte få kontakt igen. Även om du inte tycker att du gjort något fel, är det bäst att glömma och gå vidare.

Tips

 • Var försiktig med vad du säger, särskilt i början. Även om du anser att något bara är ett skämt, kan det tas personligt av någon annan.
 • Om du behöver tips om hur du skapar kontakter, kan du fråga vår virtuella dejtingcoach (om tillgänglig).
 • Ingen tycker att hot, hatpropaganda, rasism eller bigotteri är attraktivt. Det är illegalt och vi tar mycket allvarligt på rapporter om sådant. Beroende på hur allvarligt det är, kan det leda till en varning eller till att ditt konto stängs.

Att vara respektfull

Varje stark relation är byggd på ömsesidig respekt, och det lönar sig att visa respekt redan från början.

Betrakta din profilbild och ditt användarnamn som ditt första meddelande till någon. Så välj ett namn som ger ett positivt första intryck och en bild som gör att rätt person blir nyfiken på dig. Om ditt namn, din bild eller ditt meddelande innehåller hatpropaganda, obsceniteter eller trollbeteenden (provokationer), medför det inte bara att du nog inte får några dejter: vi kommer att stänga av dig från webbplatsen.

Vi är alla vuxna, och singlar får skicka flörtiga och till och med sexiga meddelanden till varandra. Men bara när det är ömsesidigt. Skicka inte meddelanden som innehåller ovälkomna sexuella förslag eller sexuellt explicit innehåll, i synnerhet inte i början av en relation.

Vi accepterar inte heller meddelanden eller innehåll om olaglig verksamhet eller främjande av kommersiella sexuella tjänster, människohandel eller sexuella handlingar utan samtycke. Om du bryter mot de här reglerna, kommer ditt konto att tas bort.

Tips

 • Du ska aldrig dela eller be om privat information.
 • Att skicka sexiga bilder eller prata om perversa saker eller fantasier kan vara roligt, men inte i början av en relation. Låt saker och ting utvecklas först.
 • Det är aldrig okej att ladda upp nakenbilder, sexuellt explicit eller pornografiskt innehåll på Ourtime.
 • Undvik bikinibilder eller bilder av nakna överkroppar om de inte motiveras av kontexten (det är okej med en bikinibild från stranden, men inte från sovrummet).
 • Och absolut inga bilder om våld, droganvändning eller kriminell aktivitet: ingen blir imponerad.
 • Respektera dina barns integritet och säkerhet. Bilder av minderåriga, även i sällskap av en vuxen, kommer att tas bort.
 • Ourtime är inget ställe där du gör reklam för ditt företag, ditt band, din konst eller den där gamla frysen som du vill sälja. Spammare kommer att bli avstängda.

Att vara trygg

Den gyllene regeln för att du ska vara trygg på Ourtime är att alltid tänka på din säkerhet i första hand. Interagera bara med dina kontakter på Ourtime app eller hemsida. Dela inte för mycket för tidigt, och lämna aldrig ut adress, e-postadress eller telefonnummer till någon som du inte litar på helt och fullt. Se också upp med kontakter som du aldrig träffat och som ber dig om pengar. Kom ihåg att bedragare på nätet ofta kan vara väldigt övertygande. Låt dig inte luras.
Det här är en dejtingsajt, inte en e-handelssajt. Be aldrig övriga medlemmar om privat information som lösenord, personnummer, finansiell information eller deras hem- eller arbetsplatsadress. Du får aldrig använda någon medlemsinformation, offentlig eller privat, för affärs-/kommersiellt bruk eller till något annat olagligt eller skamligt ändamål.

Vi accepterar bara vuxna som medlemmar, och vi kommer att ta bort och permanent stänga av alla konton som hanteras av någon som inte är vuxen. Om du hittar några underåriga, ska du anmäla deras konton till oss ögonblickligen, för din säkerhet och för deras.

Om du stöter på någon som får dig att känna dig obekväm eller som inte håller sig till våra regler, är det enkelt att anmäla den personen. Klicka bara på ”anmäl medlem” på hans/hennes profil. Och om du inte vill höra av honom/henne igen, kan du alltid blockera kontakten.

Tips

 • Kommunicera bara på hemsidan/appen i ett första skede. På så sätt är ni trygga båda två.
 • Pressa inte dina kontakter till att lämna ut personlig information. Tänk på att ni inte känner varandra och att det kan få den andra att känna sig obekväm. Lär känna varandra först: när personen är redo, är det dags att dela.

För att se hela listan på tips om hur du är trygg och säker på nätet klickar du här

Att vara äkta

Om du är ute efter en ”one night stand”, en hemlig affär eller ett dubbelliv, är Ourtime inte det rätta stället. I vårt webbforum ska du visa vem du är, hitta någon som intresserar dig och kanske starta en fin relation. Så var äkta från början. Självklart kommer vi att stänga av alla nätbedragare, personer med falsk identitet, bluffmakare och brottslingar. Vi kan också komma att polisanmäla dem.

Marknadsför inte externa länkar, hemsidor, webbsidor eller kommersiella meddelanden i din profil eller i dina meddelanden. Och använd inte upphovsrättsskyddade bilder som tillhör någon annan utan uttryckligt tillstånd. Observera att ansvaret för all användning av upphovsrättsskyddade bilder utan tillstånd och för allt annat innehåll som du delar ligger helt och hållet hos dig, användaren.

Tips

 • Se till att all information som finns i din profil är korrekt, även din ålder och längd. Det är respektlöst att inte vara ärlig från början, och det bryter mot våra användarvillkor.
 • Bilderna ska föreställa dig själv, ingen annan, och visa ditt ansikte tydligt. Använd inte gruppbilder: då vet dina kontakter inte vilket ansikte som tillhör dig.
 • Undvik att använda mem eller tunga filter som förvränger eller döljer ditt ansikte. Dina kontakter vill se hur du verkligen ser ut!

Uppför dig väl, på nätet och i verkliga livet

Vi vill att våra singlar ska träffas så småningom, oavsett om det blir för en dejt eller på ett av våra Ourtime-aktivieter. Och vi vill att du ska vara vänlig, trygg, respektfull och äkta på dina dejter och i dina relationer – det är helt enkelt det som är bäst i det långa loppet.

Om någon du träffat på Ourtime uppför sig illa mot dig eller gör dig obekväm, vill vi få reda på det. Kontakta kundtjänst och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig.